Reacties

Workshop Mom@work BJAA oktober   2020                                                                                                                        Ik vond het verhelderend voor mezelf, met name het in kaart brengen van de vijf gebieden waarop je je balans kunt vinden. Ik ben er natuurlijk zelf ook steeds wel mee bezig hoe dit zo goed mogelijk te doen, maar vond het toch nog wel weer wat opleveren om deze workshop bij te wonen. Ik ben met actie/verbeterpunten er vandaan gegaan. Wat ik overigens ook heel leuk vond, was gewoon de uitwisseling met andere werkende moeders. Dit zet ook je eigen situatie weer in een ander perspectief.

Ik vóel de wind weer in mijn zeilen!                                                                              ‘De wind kun je niet draaien, maar op je koers kun je altijd invloed uitoefenen’. Ik voelde me inderdaad op het metaforische bootje op zee waar Leonie het over had. Continue had ik het gevoel alle zeilen te moeten bijzetten en zo scherp mogelijk aan de wind te moeten varen. Alle balletjes hoog houden, dat was toch wel mijn streven, zowel op het werk als thuis. Helemaal sinds ik moeder was geworden, anderhalf jaar geleden. Maar op zo’n continue hoog adrenaline level functioneren hou je dus niet eindeloos vol. Dat besefte ik toen ik de neiging kreeg om de zeilen en het roer gewoon maar los te laten.Als hulpverlener dacht ik ook mezelf goed te kennen en te weten waar het aan lag. Toch kon ik zelf niet meer uit die negatieve spiraal komen. In een serie van zes coachende gesprekken met Leonie onderzochten we wat mijn eigen aandeel in al die stress nou was. Aan de hand van hele praktische huiswerkopdrachten kreeg ik hier al snel meer zicht op. Door de goede begeleiding van Leonie en een actieve inzet van mijn kant lukte het me daarna met redelijk gemak om kleine gedragsveranderingen toe te passen. Kleine veranderingen, maar met een heel groot resultaat. Nu heb ik mijn balans weer gevonden; ik ga weer met meer plezier naar mijn werk en daardoor ook met plezier weer naar huis. Hoe de wind ook staat, ik ben weer in staat mijn eigen koers te bepalen! JW 2019

Ik volgde bij Leonie Everts een kort loopbaancoachingstraject. Leonie stelt de juiste kritische vragen, haar coaching is resultaatgericht, praktisch, down-to-earth en realistisch. Ze gebruikt prettige methoden, die je ook goed zelfstandig in kunt zetten. Dus ook na afloop van de coaching heb je goede tools in handen. Ik beveel Leonie van harte aan aan iedereen die een goede coach kan gebruiken tijdens zijn/haar loopbaan!

Ilse van der Mierden, zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver 2018